Završio 13. MEF – Besprijekorna organizacija i programska priča

Voditeljski par Mateja Gošćiej i Branko Uvodić vrhunski i profesionalno su odradili svoj posao na velikoj pozornici Međimurskog festivala. Mateja je zablistala u kreaciji butika BIANCO NERO iz Varaždina i podsjetila na dane kada je izabrana za Miss sjeverozapadne Hrvatske ističući svoju figuru u dugoj haljini s zlatnim obrubima. Inaće ovaj poznati varaždinski butik osigurao je i kratke haljine za vrhunske festivalske back vokale Martinu, Lukreciju i Petru, te hostese festivala.

U show programu publika je nazočila jednom od najizvođenijih djela za violončelo ELEGIJA, hrvatskog skladatelja Rudolfa Matza, a koja je napravljena na temi poznate međimurske pjesme “Vehni, vehni fijolica” u izvedbi Gudačkog kvarteta Rucner i proslavljene violončelistice Ane Rucner. Aranžman za “Elegiju” priredio je Tomislav Urlik.

Atraktivni izvođači tijekom ovogodišnjeg MEF-a mamili su osmijehe naših političara. Dijana Posavec-izaslanica gradonačelnika Zagreba, Stjepan Kovač-gradonačelnik Čakovca, Matija Posavec-župan Međimurske županije i Ervin Vičević-načelnik općine Selnica, uživali su u svih 18 skladbi koje su izvedene na pozornici. Na kratko zaboravili svoje obaveze i prepustili se trenutku. U svakom slučaju ponosni svojim učešćem i doprinosom, ali i slikom koje Međimurje i u tom segmentu kako organizacijski, tako i promidžbeno šalje u svijet. Uz njih nazočili su i načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec te mnogi poznati autori i glazbena  imena Hrvatske i susjednih zemalja.

U jednoj od narednih nedjelja, HTV će emitirati snimku ovog projekta sa sjevera zemlje, koji ovaj festival po mnogima stučnim mišljenjima stavlja u sam vrh festivala naše zemlje. U nedjelju, 15.11. Glazbeni megaherc drugog programa HR od 13 sati posveti će Međimurskom festivalu punih 60 minuta.

FOTOGALERIJA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *