Pobjednice Ana Pavleković i Tia Pikija

Tradicija dječjeg festivala u Čakovcu nastavila se i ovog ljeta u Čakovcu kao dio programa Porcijunkulova. Na velikoj pozornici Trga Republike izvedeno je 11 pjesama koje su izveli: Vinka Holjevac iz Podturna, trio Lana i Lea Matotek i Melita Novak iz Šenkovca, Nika Fabić iz Donje Dubrave, Eva Ćurin iz Šenkovca, Tia Pikija iz Novog Marofa, duo Vinka Siladi i Jelena Rebernika, Dorotea Repnjak iz Ljubeščice. Leona Kući iz Vugrišinca, Melani Horvat iz Orehovice, Ana Pavelković iz Radoboja i Sarah Ferenčević iz Nedelišća.

Izvedeno je 7 pjesama u slobodnoj formi te četiri autorske pjesme. Grand Prix 9. Malog MEF osvojila je Ana Pavleković (14) iz Radoboja i time osvojila i bicikl. Nagradu joj je uručio Vladimir Košir Tonka za pobjedničku pjesmu “Probudila se duša” tekst je napisla Neda Culeta, a glazbu i aranžman potpisuje Josip Pokupec. Netom nakon proglašenja Ana nam je kazala:

Bavim se pjevanjem od prvog razreda osnovne škole. Ljubav za pjevanjem naslijedila sam od svog oca Borisa. Ova nagrada mi znači jako puno, vesela sam. Konkurencija je bila velika i mislim da se žiriju bilo teško odlučiti. Nisam imala tremu, jer imam iskustva. Ovo mi je već sedmi put što sam nastupila na MEF-u.

Prvu nagradu u konkurenciji izvođača slobodnog odbira osvojila je Tia Pikija iz Novog Marofa koja je izvela pjesmu “Da sem ti z lasima zvezala roke”.

Festivalsku večer vodio je Jerko Fabić koji je i sam nekada bio učesnik MEF-a, a kao gosti programa nastupili su Mateo Mikulić, Barbara Zadravec, Antonija Jurinec, Erik Bračko i Jerko Fabić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *