Nastupa Alen Islamović

Alen Islamović, bosanskohercegovački rock-pjevač, nekadašnji član rock-grupa Divlje jagode i Bijelo dugme, sudionik je ovogodišnjeg Međimurskog festivala zabavne glazbe. “Šošana”, “Motori”, “Ne želiš kraj”, “Šejla”, “Let na drugoi svijet”, “Kako si topla i mila” samo su neke od legendarnih pjesama ovog autora koja traju desetljećima.

Njegovo najplodonosnije razdoblje započinje dolaskom u “Bijelo Dugme”. Novine su tada pisale o najvećem transferu u rock n rolu. “Bijelo Dugme” dobio je frontmena koji je sa sobom dovukao 800.000 djevojaka. Projekt „kako prodati 1. 000.000 ploča“, počeo ostvarivati. Novinari su čekali na svoj red da bi dobili razgovor od nekoga iz benda. „Hajdemo u planine“, bio je tada hit koji su pjevušili i stari i mladi.

Alen Islamović je rođen 1957.g. u malom mjestu Sokolac 5 km od Bihaća i po prvi puta nastupa na Međimurskom festival zabavne glazbe. Skladba koju će izvesti je s novog, istoimenog albuma “Alcatraz”. Želja mu je osjetiti bilo međimurske publike koju i ne poznaje najbolje. Čini mu to određenu tremu, ali i osobito zadovoljstvo da nakon dugog vremena nastupi na jednom od renomiranijih festivala u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *