Ana Rucner u show programu 13. MEF-a

Pravi tsunami pjesama ove je godine pristigao na natječaj Međimurskog festivala zabavne glazbe. Od poznatih imena sve do anonimnih autora, ali i onih s pozivnicama. Po raspisanom natječaju putem medija i Hrvatskog društva skladatelja, javili su se autori gotovo iz cijele države, ali i inozemstva.

Iako je to priznanje festivalu, umjetnički direktor 13.MEF-a Mladen Burnać našao se na mukama, jer prvo je trebalo preslušati sav pristigli materijal, potom selektirati i filtrirati najkvalitetnije. Pridružio mu se i prof. Damir Rodiger koji je svojim sugestijama pripomagao u odbiru, ne bi li se zaista izvuklo ono najkvalitetnije. Gotovo cjelodnevni boravak u čakovečkom Revolution studiju Roberta Gutermana, iskristalizirao je skladbe koje će se prezentirati na ovogodišnjem festivalu. Neke od njih koje su dostaljene u demo formatu, poslane su autorima na doradu, tako da će Burnać o konačanom popisu odabranih izvjestiti početkom listopada.

Uzimajući u obzir glazbene trendove i uvažavajući dosadašnju potku festivala, mogu reći da i ove godine stilski imamo raznovrsnost, što ovom festivalu daje prepoznatljivost. Istina, odabrao sam većinu pjesama koje brzo ulaze u uho i daju komercijalnost priči, ali i nastojao da kvaliteta pjevača bude što veća“-rekao nam je Mladen Burnać.

Izvršni direktor festivala Rajko Dobošić koji se priključio radu komisije, naglasio je kako vjeruje u odgovornost umjetničkog direktora festivala koji stavlja potpis na ono što će odabrati i ukomponirati u 13-to festivalsko veče Međimurskog festivala. Između ostalog, naglasio je u ime Organizacijskog odbora,kako su u tijeku kvalitetne pripreme te najavio kako će publiku uvodno u festival uvesti plesna skupina skupina TEUTA, a da će u show programu nastupiti Gudački kvartet Rucner i solo violončelo ANA RUCNER.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *