12. Međimurski festival zabavne glazbe održava se u sklopu “Dana Martinja”

Ove godine sam festival  je završnica velike turističke manifestacije obilježavanja Dana “Martinja” i općine Sveti Martin na Muri.  Kompletan event organiziran je uz popratne aktivnosti kako bi gosti, glazbenici i novinari u potpunosti doživjeli Međimurje. Manifestacija se događa od 07.-13. studenog 2014. g. kao turistička ponuda kontinentalnog turizma ovog kraja.

Od  izvođača na festivalu uz orkestar MEF-a  za Grand Prix natječu se: Tereza Kesovija, Alka Vuica, Emina Arapović, Max Hozić, Nives Celzijus, Damir Lipovšek-Keks, Kim Verson, Radio Luxemburg, Paula Jusić&Diego Zulijani, Mladen Burnać, Dino JeIusić, Irma Dragičević, Grupa Banana, Trio Gušt i dr. Ukupno 21 izvođač.

Ulaznice za 12. MEF danas su puštene u prodaju. Mogu se kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

Mursko Središće: RESTORAN “ILONKA”

Sveti Martin na Muri: TZ SVETI MARTIN, Caffe “ČARLI”, Frizerski salon “INES”

Štrigova: DANICA TEKSTIL

Pleškovec: Caffe  “AMADEUS”

Terme Sv.Martin: RECEPCIJA i SPORTSKA DVORANA

PROGRAM DANA MARTINJA

Punih sedam dana, od petka 7. do četvrtka 13. studenog, u organizaciji Općine Sveti Martin na Muri trajati će ovogodišnje tradicionalno “Martinje 2014”. Dosada najveća turističko-kulturno-zabavna manifestacija ovog dijela Međimurja s tendecijom da bude najjača u regiji uz nazočnost susjednih država. Samo “Martinje” usko je povezno s blagdanom Svetog Martina biskupa. Inače zaštitnika župe i  općine Sveti Martin na Muri.

Uz mnogobrojne vjerske običaje i svečanosti, gastronomskih priredbi, političkih događanja te blagoslova mošta i mladog vina, najjači zabavni događaj svako  je održavanje 12. Međimurskog festivala zabavne glazbe  u  dvorani Terma Sveti Martin.

Svih tih dana u Svetom Martinu na Muri i naseljima koje ga okružuju održavati će se “Martinje”, dok će klijeti i podrumi primiti gosta. Uz otvorene galerije s izložbama, Franjo Makovec, prvi čovjek sveto martinske općine i Turističke zajednica, pozvao je sve ljude dobre volje da dođu i budu dio događanja i svečanosti posvećenih svetom Martinu i mladom vinu.

BOGAT PROGRAM “DANA MARTINJA”

Program ovog velebnog projekta i događanja započinje u petak, 7. studenog u 19 sati u prostorijama na katu namijenjenih kulturnim događanjima u zgradi u kojoj se nalaze Općinska uprava i pošta. Bit će otvorena jedna zanimljiva likovna  izložba uz mogućnosti razgovora i druženja. U subotu, 8. studenog program na otvorenom traje od 12 do 20 sati.

Točno u podne započinje gastronomskog natjecanja u kuhanju Martinskog vinskog gulaša, kojeg će rezultati biti proglašeni u 17 sati te obavljen izbor najboljeg gulaša i najboljeg vina. Tijekom cijelog dana u šatoru  na Trgu svetog Martina  održavaju se razne izložbe i degustacije mladog vina. Povodom dana Župnog Caritasa u 18 sati je sveta misa, nakon koje slijedi koncert Župnog zbora Štrigova.

Slijedećeg dana u nedjelju, 9. studenog nakon mise jutarnje u 10,30 sati započinje središnja Sveta misa, potom otvorenje izložbe  postavljene u galeriji, a u 18 sati Likovna republika otvara svoju izložbu. Na sam blagdan Svetog Martina u utorak 11. studenog, program započinje u 7,30 sati jutarnjom Svetom misom, nastavlja se blagoslovom vina u 8,30 sati na Trgu Svetog Martina, nakon čega je na rasporedu središnja proštenjarska Sveta misa.

Nakon mise program se nastavlja pod šatorom gdje će se dijeliti pečene guske, pečeni kesteni, mlada vina, voćni sokovi, kupinovo i drugo vino te najbolje hrvatske jabuke iz domaćih voćnjaka. Definitivno će to za posjetitelje biti najljepši trenuci i uživanje i svim domaćim delicijama.

MARTINJE ZAVRŠAVA FESTIVALSKOM VEČERI 12.MEF-a

U 11,30 održati će se Svečana sjednica Općinskog vijeća , jedini politički skup Martinjskih dana, jer općine slavi svoj Dan općine.
U srijedu su događanja u Termama Sveti Martin, gdje u 19 sati započinje program otvorenja izložbe Zlatka Kraljića, a u 20 sati je dodjela priznanja MEF-a, sve u hotelu Golf.

Službeno Martinje 2014.završava u četvrtak 13. studenog s početkom u 20 sati, gdje će se u sportskoj dvorani u Termama Sveti Martin održavati festivalska večer  12. Međimurskog festivala zabavne glazbe sa atraktivnim hrvatskim popularnim izvođačima  koji će se natjecati za veliki GRAND PRIX festivala.

Bit će i drugih događanja, u Termama Sveti Martin, u koji su uključeni Caffe bar Aries, Caffe bar Mura, Seoski turizmu Sveti Martin na Muri, Restaurant Potrti kotač, Restaurant Jastreb, bistro i pizzerija Arka, Caffe bar Čarli i Vinska kuća Hažić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *